full screen background image

Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”. Programul manifestărilor

UPDATE 19 August

Sucevenii au petrecut weekend-ul acesta în stil medieval, la Festivalul de Artă Medievală “Ștefan cel Mare”.

La ora 18:15 s-a desfășurat reconstituirea istorică “Un tron si doi domni, Despot Vodă și Alexandru Lăpușneanu”, iar de la ora 21:15, la final, spectacole cu foc și lasere.

Transportul a fost asigurat de TPL cu curse din jumătate în jumătate de oră pe traseul Centru – Cetate și retur. Tariful de 2,5 RON.

UPDATE 18 August

Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” s-a desfășurat până duminică seara, la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Satului Bucovinean.

Prețul biletelor pentru Cetate: 12 RON pentru adulți, 6 RON pentru pensionari și 3 RON pentru copii.
Prețul biletelor pentru Muzeul Satului Bucovinean : 6 RON pentru adulți, 3 RON pentru pensionari și 2 RON pentru copii.

UPDATE 17 August

A doua zi a festivalului de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” a continuat povestea în spirit medieval, la Suceava. În capitala domnitorului Ștefan cel Mare, s-au adunat sute de participanți pentru a admira spectacolele oferite de cavaleri, domnițe și păpușari.

UPDATE 16 August

Prima seară a festivalului de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare”, s-a deschis cu parada făcliilor.  Sute de suceveni s-au adunat pentru a admira desfășurarea de forțe, aceasta fiind doar o mostră a evenimentelor programate pentru cele patru zile de festival.

4 zile de poveste, în spirit medieval, urmează la Suceava!

Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”, organizat Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei și Primăria Municipiului Suceava revine cu cea de-a douăsprezecea ediţie.

Atmosfera medievală o vei trăi la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean, între 16 şi 19 august.

Te vor întâmpina 470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia, cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe, toate la Festivalul Medieval Suceava 2018.

În această seară, începând cu ora 20.30, se va desfăşura tradiţionala paradă cu făclii, pe traseul Obcini – Bulevardul George Enescu – Strada Universității – Primărie – Centru – Cetatea de Scaun.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Primăria municipiului Suceava.

Proiectul este realizat în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local Suceava.

Radio VIVA FM este partener media principal al evenimentului.

Programul manifestărilor

comments

comments