full screen background image

16 august – Distracție la piscină

Suntem în a doua jumătate a lui Gustar, cum spun bătrânii. Și, deși luna agust nu mai e la fel de fierbinte, simțim totuși nevoia să ne răcorim, mai ales când se apropie weekendul. Bronzul e aproape definitivat, dar o prezență la piscină nu strică, măcar și pentru întărirea musculaturii, indiferent de gen.
Ei, dar când vine vorba de piscină, lucrurile se complică nițel. Căci apa ei poate fi nu doar sursă de răcoare, ci și sursă de vreo două-trei probleme. De sănătate, desigur.

Spuneți cu sinceritate de câte ori nu v-ați pus problema, la intrarea în apă, dacă nu s-au strecurat printre înotători și vreo câțiva care au confundat piscina cu toaleta. Și atunci v-ați amintit de legenda conform căreia apa se albăstrește în jurul celui ce și-a rătăcit cei șapte ani de acasă prin undele răcoroase.

Scrutând apa, v-ați mai liniștit, căci n-ați zărit nicio astfel de pată. Unde mai pui că și nările v-au fost gâdilate, chiar dacă nu foarte plăcut, de mirosul de clor. E semn de curățenie, nu-i așa?!

De fapt, lucrurile stau puțin diferit, se pare. Căci culoarea apei nu-l trădează pe cel ce preferă să facă mai multă mișcare în piscină, decât să se deplaseze spre zona toaletelor. Iar mirosul de chimicale puternic nu e de la clor, ci de la cloramina rezultată din amestecul substanțelor dezinfectante cu rezultatul comodității celor cel puțin 17% dintre adulții care au recunoscut într-un studiu din State că piscina poate suplini toaleta. Iar noi nu suntem în State, deci procentul ar putea crește.

Nu vă spun cât de multe sunt bolile pe care le poate cauza apa aparent curată a unei piscine, căci mi-e teamă că nu vă va mai tihni weekendul.

Ideea e simplă! Dacă tot ajungeți la piscină, luați în calcul cele spuse mai sus și nu îngroșați rândurile celor ce uită drumul spre toaletă, odată intrați în apă.

Bălăceală plăcută, dragilor, oriunde ar fi ea! Și chiar dacă îmbrăcămintea e sumară în preajma piscinelor, strecurați pe undeva și o doză de educație!

comments

comments