full screen background image

Un tânăr a furat maşina mamei sale şi a condus-o, băut şi fără permis, până a ajuns într-un şanţ

O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a identificat, luni, la ora 05.45, pe DC 46B din comuna Horodnic de Jos, un autoturism intrat într-un șanț de pe marginea părții carosabile.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr, de 18 ani, din comuna Horodnic de Sus.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 5/6 august, după ce a consumat băuturi alcoolice, tânărul a sustras fără permisiunea mamei sale autoturismul și a condus vehiculul pe raza localității.

În urma incidentului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea autoturismului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,furt în scop de folosință“, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments