full screen background image

Ţigarete, maşini, bani şi telefoane mobile confiscate, după 38 de percheziţii. 10 persoane au fost reținute

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Suceava, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au efectuat 38 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 268.000 de ţigarete, autoturisme de teren, bani, telefoane mobile şi cartele SIM utilizate în activitatea infracţională. 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 23 iulie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Suceava eu efectuat 38 de percheziții, 37 în județul Suceava și una în București, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproape 268.000 de ţigări de provenienţă extracomunitară, 19 autoturisme, 63.660 lei, peste 10.000 de euro, peste 200 de telefoane mobile si cartele SIM, utilizate în activitatea infracţională. Valoarea totală a bunurilor ridicate de polițiști este de peste 683.000 lei.

În baza mandatelor de aducere emise, 11 suspecţi au fost conduşi la sediul unităţii de parchet în vederea audierilor şi a dispunerii măsurilor legale, 10 dintre persoanele în cauză fiind reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.-S.T. Suceava, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

În aceste activități au mai fost angrenați și colegi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

comments

comments