full screen background image

Prefectul Adomnicăi le cere primarilor să verifice drapelele arborate pe instituţii

În contextul sărbătoririi zilei Ziua Drapelului Național, instituită la data de 26 iunie, prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a solicitat unităților teritorial administrative din județul Suceava să verifice dacă drapelele arborate la sediile instituțiilor se prezintă în stare bună și dacă dispunerea, ordinea și intensitatea culorilor acestora sunt conform legislației în vigoare.

Potrivit solicitării înaintate de prefect, reprezentanții primăriilor trebuie să verifice dacă drapelul României arborat la sediul instituției are formă dreptunghiulară și o lățime egală cu două treimi din lungimea acestuia.

“Lăţimea fiecărei fâşii de culoare trebuie să fie o treime din aceeaşi lungime. De asemenea, trebuie avut în vedere că dispunerea culorilor se face, începând de la lance, în următoarea ordine, care se citește de la stânga la dreapta: albastru-cobalt, galben- crom, şi roşu-vermion. În cazul în care culorile sunt aranjate în succesiune verticală, albastrul se poziţionează sus, urmat, evident, de galben şi roşu”, a precizat prefectul Adomnicăi.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național în mai 1998.

comments

comments