full screen background image

Contabila şefă din Primăria Şcheia, acuzată de dobândirea unei averi nejustificate

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) o acuză pe Elena Raluca Pîţu, contabil şef în cadrul Primăriei comunei Şcheia – judeţul Suceava, de dobândirea unei averi nejustificate.

ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 207.364 lei (aproximativ 49.113 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de aceasta în perioada exercitării funcţiei publice.

În cazul Pîţu, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Suceava, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către persoana evaluată.

“Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, precizează ANI.

comments

comments