full screen background image

Prejudiciu de peste 112 milioane lei adus bugetului general consolidat, descoperit de inspectorii antifraudă

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a finalizat în luna iulie 2017 o serie de controale operative şi inopinate, care au vizat mai multe societăţi comerciale controlate de o grupare de cetăţeni bulgari, sirieni şi români, prejudiciul adus bugetului de stat depăşind 12 milioane de lei, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Conform documentului, aceştia au creat şi operaţionalizat un circuit de tranzacţionare privind comerţul cu articole de îmbrăcăminte, textile şi încălţăminte de provenienţă din import, în principal din Turcia, la comandă, transportate în regim de grupaj/tip cargo.

Astfel, prin intermediul Bright Star Distribution SRL (achizitor) şi alţi parteneri ai săi (clienţi), mărfurile au fost valorificate în final fără întocmirea de documente fiscale sau prin întocmirea acestora fără conţinut real privind valoarea de vânzare şi cumpărătorul efectiv, în scopul obţinerii de avantaje de natură fiscală.

Prejudiciul total adus bugetului general consolidat al statului, calculat de inspectorii antifraudă la data sesizării organelor de urmărire penală competente, este în valoare de 112.005.941 lei. AGERPRES

comments

comments