full screen background image

Un nou pod peste râul Suceava ar putea fi construit cu finanţarea europeană

Primăria municipiului Suceava ar putea întocmi şi promova înspre finanţare cu fonduri europene nerambursabile un proiect de construire a unui nou pod peste râul Suceava.

Potrivit primarului Ion Lungu, în curs este partea de întocmire a documentaţiei, primele demersuri urmând a fi asigurate inclusiv din creditul de 25 de milioane de lei aprobat în deliberativul sucevean.

Lungu: “Se lucrează la documentaţie, întocmirea acesteia urmând a fi suportată din creditul aprobat în Consiliul Local, cu care ar urma să începem şi lucrările. Mai mult, în POR s-a demarat o nouă Axă, axa 13, pentru infrastructură. Încercăm să depunem un proiect pentru finanţarea podului pe această axă. Realizarea documentaţiei nu este simplă, iar eu îmi doresc ca în acest an să demarăm licitaţia, pentru că o prioritate rămâne, în continuare, un nou pod peste râul Suceava. Indiferent ce măsuri am lua noi în zona comercială, acel punct de trafic blocat se mută dintr-o parte în alta, nefiind rezolvat definitiv. Un nou pod este râul Suceava este soluţia pentru anumite momente critice, fie că discutăm despre perioada Sărbătorilor de iarnă, Sărbătorilor pascale sau a celei a concediilor de vară.”

Viitorul pod peste râul Suceava, care ar urma să fie construit în aval de cel din zona Complexului comercial Bazar, ar presupune, conform estimărilor iniţiale, alocări de 30 de milioane de lei.

Noua rută de ocolire a zonei supermaketurilor din Lunca Sucevei ar urma să „înţepe” Calea Unirii, la intersecţia cu strada „Aurel Vlaicu” şi să continue pe strada „Apeductului” – noul pod pe râul Suceava – strada „Energeticianului” – ieşire în DN 29, în apropierea Termica, înspre Plopeni.

comments

comments