full screen background image

Toader: Sesizăm CCR în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca pe Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că premierul Viorica Dăncilă este de acord cu sesizarea la Curtea Constituţională referitoare la refuzul preşedintelui de a revoca pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, urmând ca luni acest demers să fie făcut.

“Am vorbit cu doamna premier chiar ieri. I-am prezentat (…) principalele elemente pe care le poate prinde în sesizarea CCR. A rămas că zilele acestea finalizez sesizarea ca să valorific şi documentul politic de la preşedinte. Luni mă voi întâlni cu doamna premier. Sigur că ne vedem azi la Guvern. Luni este şi vizita ministrul Justiţiei din Croaţia, dar voi găsi un moment în care mă voi întâlni cu doamna premier. Îi voi prezenta sesizarea în amănunt, sper ca dânsa să fie de acord să şi-o însuşească şi tot luni sesizăm CCR”, a spus ministrul.

El a afirmat că draftul sesizării este făcut, dar trebuie să fie completat şi cu argumentele pe care le-a adus preşedintele în documentul de respingere a solicitării de revocare.

“(…) Noi am spus că vom ataca la Curte, asta vom face. Curtea va decide şi vom proceda ca atare”, a mai spus Toader.

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă este de acord cu sesizarea, Tudorel Toader a răspuns: “Da. Nu a văzut forma finală, dar din ce i-am prezentat până acum ieri mi-a spus că este de acord”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, că va fi sesizată Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului şef al DNA. AGERPRES

comments

comments