full screen background image

Risc de producere a avalanşelor de ”primăvară”, în masivele Parâng, Godeanu şi Vâlcan

Salvamontiştii avertizează asupra riscului de avalanşă în toate masivele montane cu zona alpină înaltă din judeţ, turiştii fiind sfătuiţi să evite zonele cu acumulări mari de zăpadă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit sursei citate, temperaturile ridicate din această perioadă favorizează producerea avalanşelor, turiştii fiind avertizaţi asupra zonelor din masivele Parâng, Godeanu şi Vâlcan.

“Temperaturile ridicate care se anunţă în perioada următoare favorizează producerea de avalanşe în toate masivele montane cu zona alpină înaltă din judeţul Gorj, respectiv Parâng, Godeanu, Vâlcan. Salvamontiştii au observat în patrulările din ultimele zile că aceste avalanşe au început să curgă, dar există încă mari acumulări de zăpadă care sunt instabile şi care pot să pornească oricând. În această perioadă sunt specifice avalanşele de ‘primăvară’, cu transport mare de zăpadă, zăpadă grea, plină de apă şi care sunt foarte periculoase pentru turişti. Acestea sunt cele mai dure, cele care distrug cel mai tare”, a spus Sabin Cornoiu.

El a mai precizat că turiştii sunt sfătuiţi să evite aceste zone cu acumulări mari de zăpadă, să ceară informaţii la Salvamont privind eventualele zone care sunt expuse şi să îşi anunţe traseele pe care vor să meargă astfel încât salvamontiştii să poată interveni cu promptitudine în cazul unor probleme. AGERPRES

comments

comments