full screen background image

Peste 8.400 de poliţişti vor asigura, zilnic, securitatea în timpul Paştelui

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă că în perioada 6 – 9 aprilie 8.482 de poliţişti vor acţiona, zilnic, “pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice”.

De asemenea, peste 800 de jandarmi vor acţiona în Capitală.

Jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase, precum şi pe drumurile de acces către acestea, pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi şi în zonele unde vor exista aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, metrou etc.), în staţiile R.A.T.B. şi pe liniile mijloacelor de transport în comun.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis joi AGERPRES, în fiecare zi 5.551 de patrule de siguranţă publică, dintre care 396 pedestre şi 3.118 auto, vor acţiona, în ţară, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate a se desfăşura 194 de manifestări religioase, cultural – artistice şi sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza a 33 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, în 194 de locaţii, la care vor participa aproximativ 348.400 de persoane.

Pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi vor fi prezenţi, zilnic, 1.376 poliţişti rutieri, pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor folosi 314 de aparate radar, în întreaga ţară, inclusiv echipamentele de ultimă generaţie (dispozitivele True Cam).

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 288 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 264 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 26 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, precizează IGPR.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări:

– cei care participă la manifestările religioase să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi aflate în proximitate;

– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);

– să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. AGERPRES

comments

comments