full screen background image

Cursurile de apă Dorna, Bistrița și Teșna, monitorizate de autorităţi

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, și șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, s-au deplasat în județ, miercuri, pentru a monitoriza situația în zona cursurilor de apă Dorna, Bistrița și Teșna, în contextul avertizării meteo Cod galben de precipitații și avertizării hidrologice.

La Doroteia-Frasin s-a constatat necesitatea consolidării malurilor râului Suha și punerea în siguranță a podului de acolo.

În acest sens, prin implicarea Primăriei Frasin, s-a intervenit cu 50 de tone de anrocament.

Potrivit informațiilor transmise de Sistemul de Gospodăriere a Apelor (SGA) Suceava, marți, 13 marti, la confluența dintre râul Dorna cu râul Dornișoara, “s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață de 60 m lungime. Intervenția s-a realizat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei”.

Acțiunea de marți a fost coordonată de SH Vatra Dornei, din partea SGA Suceava, și Primăria Poiana Stampei.

Miercuri, în jurul orei 6,30, în comuna Poiana Stampei – zona Turbăriei-, pe râul Dorna, s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață întinse pe o lungime de 400 m.

Intervenția s-a efectuat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei, acțiunea fiind, de asemenea, coordonată de SH Vatra Dornei, din partea SGA Suceava, și Primăria Poiana Stampei.

Tot miercuri, printr-o acțiune coordonată de directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, pe râul Teșna, comuna Coșna, s-a intervenit cu un buldoexcavator aparținând comunei Coșna, drumul județean 72D fiind inundat pe o porțiune de 250 metri.

Acțiunea s-a desfășurat la ora 10,45, la 250 m aval de confluența râului Teșna cu râul Bancu.

“În urma intervenției, cursul râului Teșna a fost deblocat de ghețuri, iar apa s-a retras din drum”, au mai informat reprezentanții SGA Suceava.

comments

comments