full screen background image

Ilinca Băcilă: ”Mie când mi se spune că nu pot să fac ceva, atunci mă ambiționez mai tare. Așa am ajuns să fac muzică!”

Pe Ilinca Băcilă o știe deja o țară întreagă, dacă nu chiar toată Europa, pentru că este ”fata aceea care ne-a reprezentat anul trecut la Eurovision Song Contest, și care a făcut YODELING”!

Ilinca este un artist, care la o frumoasă vârstă de 18 ani, a urcat pe o scenă imensă, în fața a milioane de oameni care o priveau din fața televizoarelor, și nu și-a dezamăgit țara! Alături de colegul ei, Alex Florea a cântat și a avut o reprezentație plină de optimism și energie!

Câteva luni mai târziu, Ilinca face parte din juriul Eurovision România, și alături de alți oameni importanți în domeniul muzicii, hotărește cine merge în finala Eurovision, și cine ne va reprezenta anul acesta peste hotare.

Mereu am avut impresia că Ilinca este o fată absolut normală, cu o viață absolut normală, pe lângă cea de artist, și așa a și fost. Totul a pornit de la un simplu mesaj pe Facebook. Așa am ajuns să vorbesc la telefon cu ea, într-o după amiază de joi.

A fost foarte drăguță și naturală, și mi-a răspuns la toate întrebările pe care i le-am adresat, iar rezultatul îl puteți asculta mai jos!

Voi începe cu o întrebare pe care cred că ai primit-o de nenumărate ori. Știu că provii dintr-o familie de muzicieni, știu că ai avut tangențe cu arta aceasta încă de mică, și că ai participat la cele 3 mari competiții de talente de la noi din țară: X Factor, Vocea României și Românii au talent. Ai știut de la bun început că vrei să faci muzică? Ai fost sigură că asta vrei? Cum a început totul?

 

Apropo de concursuri, cum au fost cele trei experiențe pentru tine? Care din ele crezi că și-a pus amprenta cel mai tare peste cariera ta de artist?

 

Cum ai inceput sa faci yodeling? Am văzut un videoclip de-al tău în care ai trecut prin mai multe stiluri muzicale? Care iti face cel mai mult cu ochiul și care ți se potriveste cel mai bine?

Anul trecut ai participat la Eurovision, iar piesa alături de Alex Florea a fost foarte apreciată de noi și de către mulți străini. Pentru mine, personal, a fost una dintre cele mai bune piese din concurs!Cum a fost experiența Eurovision?
Pe de altă parte, anul asta faci parte din juriul Eurovision România, știu că mai este puțin până aflăm și cine merge anul acesta la Lisabona, dar până atunci, povesteste-mi cum vezi tu din punct de vedere al unui jurat, evoluția celor de până acum, la semifinale?

 

Știu că tocmai ai lansat o piesă foarte frumoasă, ”NU ACUM” se numește, sună foarte bine! Ai în vedere și un album în următoarea perioadă?

Care sunt momentele în care îți găsești inspirația?

Te vom asculta în viitorul apropiat și pe meleagurile noastre: Iași, Suceava, poate Neamț sau Botoșani? Ai de gând să ne faci o vizită?

 

Pe final, te rog să transmiți un mesaj ascultătorilor Viva FM!

 

comments

comments