full screen background image

Despre uleiuri esenţiale, cu Alexandra Hlade, ”îmblânzitoarea” aromelor puternice!

Astăzi am avut parte de un matinal mai aromat decât în mod obișnuit.

Alături de Ada și Călin a fost Alexandra Hlade, ”îmblânzitoarea” aromelor puternice.

Pentru copii, mame sau … cupluri, uleiurile esențiale pot face minuni, atât în luna iubirii, cât și pe parcursul anului.

Fiecare ulei esenţial are multe întrebuinţări şi putem uşor în timp să înlocuim produsele chimice care ne înconjoară – cosmetice, produsele de curăţare a casei – cu produse 100% naturale şi foarte eficiente, făcute de noi. Există foarte multe reţete pe care le putem încerca, dar cea mai simplă şi la îndemână ar fi înlocuirea cremei de corp, cu un ulei vegetal organic la care adăugăm câteva picături de ulei esenţial pur după preferinţă şi necesitate.

S-a demostrat deja în unele cazuri ineficienţa antibioticelor, în cazuri virale de pildă, şi de asemenea dovezile arată eficienţa tratamentelor cu ulei esenţial ca antibiotic natural. Uleiurile esenţiale pătrund în interiorul celulei unde îţi fac culcuş viruşii şi unde antibioticele nu pot ajunge.

Uleiurile esențiale sunt extrem de concentrate și trebuie avut mare grijă ce folosim și cum le folosim. O picătură de ulei esențial este echivalentul a 15 – 40 de căni de ceai medicinal sau de până la 10 lingurițe de tinctură, și, cum nu am putea da unui copil să bea 40 de căni de ceai trebuie să avem mare atenție, pentru că sunt foarte concentrate.
Prin urmare, nu e de glumă cu ele și trebuie să avem mare grijă să le diluăm corect. Folosite nepotrivit, uleiurile esențiale pot fi neurotoxice pentru copii, există cazuri în care uleiurile esențiale au provocat convulsii copiilor.

Cea mai sigură, dar și plăcută metodă de a utiliza un ulei esențial este, însă, difuzarea lui într-un aparat special!

Ascultați, mai jos, interviul cu Alexandra Hlade!

comments

comments