full screen background image

“Fii îndrăgostit de cultură! Iubeşte muzeele!”, de Valentine’s Day şi Dragobete

În zilele de 14 februarie – Valentine’s Day şi 24 februarie – Dragobete, Muzeul Bucovinei aşteaptă cuplurile de îndrăgostiţi să celebreze iubirea la muzeu.

La casele de bilete ale Muzeului de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean şi Muzeul de Ştiinţele Naturii, cuplurile vor fi întâmpinate cu inimioare personalizate (printre care şi unele cu surprize) cu care pot vota obiectul/vitrina/sala care le-a plăcut cel mai mult.

Muzeul pregătește surprize plăcute, diplome de îndrăgostiți de cultură şi, pentru cuplurile care vor extrage inimioare norocoase – PREMII.

“Sărbătorile iubirii sunt marcate de Muzeul Bucovinei cu scopul de a da ocazia iubitorilor de cultură să-şi celebreze dragostea într-un mod romantic deosebit, realizând o punte între moştenirea culturală şi tradiţii: Sfântul Valentin, protectorul îndrăgostiților şi Dragobetele preluat de la vechii daci, unde era perceput ca zeu peţitor şi naş care oficia, la începutul primăverii, nunta animalelor şi care de-a lungul vremii a devenit protectorul şi aducătorul iubirii în casă şi în suflete.”, spune Iuliana Roşca, Şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare, Muzeul Bucovinei.

comments

comments