full screen background image

Workshop „A C A S A” – Start Up Diaspora Suceava, la Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

Asociația ,,Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina” organizează în data de 26 ianuarie 2018, începând cu orele 15.00, în sala de evenimente a Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din municipiul Suceava, str. Universității, nr. 48, workshop-ul intitulat „A C A S A” – Start Up Diaspora Suceava”.

Acesta se desfășoară în cadrul proiectului ”ACASA – Antreprenoriat Creativ Adaptat Societății Actuale” (POCU/89/3/7/106971), cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capital Uman și implementat în parteneriat cu: Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună (București), Camera de Comerț și Agricultură Vaslui și Arthis – Belgisch – Roemeens Cultureel Huis (Belgia).

Proiectul este destinat cetățenilor români din străinătate și urmărește să sprijine antreprenoriatul în zonele urbane a regiunii de Nord-Est a României prin acordarea unui ajutor nerambursabil de până la 40.000 de Euro oferind gratuit: beneficii educaționale pentru formarea în domeniul antreprenoriatului tuturor celor care doresc să își deschidă o afacere, dar nu dispun de cunoștințele necesare; consultanță de specialitate pentru elaborarea unui plan de afaceri; mentorat antreprenorial pentru dezvoltarea afacerii; și activități de tip bussines camp în străinătate pentru a facilita schimbul de experiență cu antreprenori de succes.

În cadrul consorțiului vor fi selectate 335 de persoane care vor învăța cum să fie antreprenori de succes, dintre care, prin organizarea unui concurs al planurilor de afaceri, 40 participanți vor primi cei 40.000 euro pentru afacerea lor. Persoanele acceptate trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârsta minimă de 18 ani, să intenționeze să deschidă o afacere nonagricolă în mediul urban, să fie cetățeni români și domiciliați în județele Suceava, Botoșani sau Neamț, să fi avut domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni (până la momentul înscrierii) și să aibă cunoștințe de specialitate, capacitate profesională sau experiență în antreprenoriat pentru domeniul în care dorește să inițieze afacerea.

Nu fac obiectul acestui proiect de sprijinire antreprenorială activitățile din sectoarele pescuit și acvacultură, din domeniul producției primare, prelucrare și comercializare de produse agricole, activitățile legate de export, cele condiționate de utilizarea preferențială a produselor naționale față de cele importate și cele de achiziționare de vehicule de transport rutier de mărfuri.

Workshop-ul se adresează persoanelor (sau reprezentanților acestora) care îndeplinesc condițiile stabilite prin programul de finanțare și are ca scop testarea competențele antreprenoriale ale participanților prin aplicarea de teste interactive, prezentarea unor soluții de busines și a unor povești de succes în antreprenoriatul local, cât și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu privire la oportunitățile programului prezentat.

Pentru informaţii suplimentare legate de înscrierea în proiect puteți să contactați pe email: diasporacasa@gmail.com, la telefon: 0771 088 196 sau direct la sediul organizației din municipiul Suceava, str. Oituz, nr. 30, (fosta clădire a poliției rutiere/ de evidență a populației), persoană de contact Marian Dascălu, coordonator de proiect Institutul Bucovina.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza