full screen background image

Salariații Șantierului Naval Galaţi, în cea de-a doua zi de protest

Câteva sute de angajați ai Șantierului Naval din Galați au încetat miercuri lucrul și s-au adunat în fața sediului administrativ al societății, nemulțumiți de nivelul salariilor și de condițiile de muncă, continuând protestul spontan declanșat în urmă cu o zi.

În fața protestatarilor a venit președintele Consiliului de Administrație al societății, olandezul Bert Jan ter Riet, care a invitat la negocieri o delegație formată din zece reprezentanți ai salariaților.

Potrivit liderului de sindicat Pavel Stelian, revendicările muncitorilor sunt legate, în special, de nivelul salariilor, considerat nesatisfăcător.

“Protestul a pornit din cauza nivelului salariilor. Salariul mediu brut la noi este de 3.200 lei, dar la firmele subcontractoare este de 4.000 lei și e normal ca oamenii din șantier să fie nemulțumiți”, a declarat Pavel Stelian.

În urmă cu o zi, atât liderul de sindicat, cât și directorul de Resurse Umane și Afaceri Corporatiste, Florin Spătaru, au fost huiduiți de protestatari când au vrut să se adreseze mulțimii.

Este primul protest declanșat pe platforma navală de la privatizarea Șantierului Naval din Galați de către grupul olandez Damen, în 1999.

Șantierul Naval din Galați are aproximativ 2.000 de angajați.

AGERPRES

comments

comments