full screen background image

Un cetățean român – printre victimele accidentului feroviar din Barcelona

Un cetățean român se află printre victimele accidentului feroviar care a avut loc vineri dimineață la Barcelona și este internat într-un spital din orașul spaniol cu răni ușoare.

“Până în prezent, autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații cu privire la situația acestuia, menționează sursa citată.
MAE precizează faptul că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona — (0034) 934181535 , (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al oficiului consular: (0034) 661547853.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează în continuare cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, mai arată MAE.Cel puțin 48 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele grav, într-un accident în care a fost implicat un tren de navetiști în Barcelona, a informat vineri serviciul de urgență catalan, relatează cotidianul spaniol ‘El Mundo’. Accidentul s-a produs în momentul în care trenul intra în gara Francia, din centrul Barcelonei.

Potrivit ‘El Mundo’, trenul plecase din localitatea San Vicente Calders (Tarragona) și la ora locală 7,05 s-a izbit de un tampon feroviar amplasat la un capăt de linie din gara Francia, potrivit primelor estimări.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza