full screen background image

Rădăuțeanul Victor Acsani, medalie de argint la faza internațională a concursului multimedia Infomatrix

Săptămâna trecută s-a desfășurat, la București, faza internațională a concursului multimedia Infomatrix, cu tema ”Triumf peste Adversitate”.

Au participat peste 500 de concurenți din 40 de țări.

Medalia de aur a fost câștigată de un concurent din Africa de Sud, cea de bronz a plecat în Macedonia, iar singura medalie câștigată de un concurent din România, cea de argint, a ajuns la Rădăuți, câștigată de Victor Acsani.

Victor este elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din localitate și, de cinci ani, de când a descoperit pasiunea pentru film, a adunat în palmares numeroase premii și medalii obținute la concursuri de gen.

Rezultatele deosebite îl motivează să-și dezvolte pasiunea și să se perfecționeze astfel încât premile obținute să fie din ce în ce mai mari. Scurtmetrajul cu care s-a prezentat la Infomatrix se numește ” B III” și poate fi urmărit pe canalul său de youtube: victor acsani.

Premiantul a vorbit, la VIVA FM Rădăuți, despre participarea la Infomatrix 2017.

Anul trecut, la concursul Infomatrix, el a obținut medalia de bronz la faza națională, și-a dorit să câștige anul acesta și la faza internațională, iar faptul că a reuși acest lucru îl determină să-și dorească premiul cel mare la concursul de anul viitor.

Infomatrix este un concurs de proiecte informatice care are ca scop promovarea excelenţei în domeniu prin încurajarea creativităţii şi pasiunii pentru cunoaştere a elevilor, valorificarea potenţialului creativ al tinerilor prin stimularea activităţilor tehnico-aplicative în domeniul informaticii.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments