full screen background image

Cine va reprezenta România la Eurovision 2017

Ilinca și Alex Florea sunt tinerii care vor reprezenta în acest an România la Eurovision. Piesa “Yodel It” a câștigat Selecția Națională, duminică, fiind votată de 10.377 de români în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision.

Ea are 18 ani, el are 25 și sunt finaliștii Eurovision România 2017 . Ilinca Băcilă are 18 ani și s-a născut în Târgu Mureș, într-o familie de muzicieni. A studiat muzica încă de la vârsta de 7 ani și a participat la numeroase festivaluri de muzică de-a lungul timpului. A devenit cunoscută în 2014 când a participat la concursul Vocea României, unde a impresionat jurații cu tehnica „Yodelling”, ajungând în semifinale sub îndrumarea Loredanei. Alături de celebra cântăreață, Ilinca a cântat în turneul național al artistei. De asemenea, tânara a colaborat cu Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj și Teatrul Dramatic Braşov.

Alex Florea are 25 de ani și este din Constanța. A început să cânte la vârsta de 16 ani, fiind descoperit și îndrumat de Mihai Trăistariu, cel care l-a îndreptat către o şcoală de muzică şi apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultăţii de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa.

În 2014 a participat alături de fratele său la X Factor, iar în 2015 a impresionat cu vocea sa puternică publicul de la Vocea României, însă nu a reușit să câștige la niciunul dintrre concursurile de talente.

Pentru colaborarea care va reprezenta România la Eurovision 2017, Ilinca și Alex au fost contactați de Mihai Alexandru, fostul soţ al Nicolei, cel care a scris şi piesa ,,Don t break my heart”, care ne-a reprezentat în 2003 la Eurovision.

Eurovision 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza