full screen background image

Gheorghe Flutur, îngrijorat de creşterile de salarii care vor urma

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, este prudent în aprecierile faţă de majorările salariale legiferate de Guvernul PSD, ferindu-se să spună dacă „e bine sau e rău”.

Flutur: “Impactul creşterilor salariale încă nu l-am putut calcula exact, în momentul de faţă. Este bine pentru salariaţi, însă trebuie să fim atenţi, pentru că, numai în sistemul de protecţie socială, Consiliul Judeţean Suceava are 2.040 de asistaţi şi 1.900 de posturi bugetate la plată. De asemenea, în cele 6 unităţi de învăţământ special, în grija CJ sunt 825 de salariaţi la 1.800 de copii. Vom vedea zile viitoare, în funcţie de sumele care rămân alocate Sucevei, cum ne vom putea încadra în acestea. Dar, preocuparea noastră de bază aceasta este: de a vedea impactul creşterilor salariale.”

Flutur este de părere că prevederile proiectului bugetului de stat al Guvernul Grindeanu „se încadrează în liniile normale”, chiar dacă, până vineri, când acesta va fi introdus în dezbateri, mai pot interveni unele modificări.

Gheorghe Flutur a trecut în revistă şi demersurile pe care le-a făcut la București pentru derularea unor investiții importante.

Printre “sugestiile și rugămințile la ministere și la primul ministru în funcție” a vorbit despre lucrările la vama Siret, șoselele de centură Suceava și Rădăuți, drumul expres Siret – Pașcani – București, îndiguiri albii în zonele de risc, conducta gaz metan spre Vatra Dornei, pârtia de schi Rarău, gara Ițcani, preluarea unei părți din creditul Utilități și mediu la standarde europene, sprijin cămin bătrâni Solca.

comments

comments




Leave a Reply

avatar