full screen background image

Prorectorul USV, Gabriela Prelipcean, aduce clarificări privind regulamentul de burse pentru studenţi

Mai mulți studenți de la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, care doresc să-și păstreze anonimatul, au criticat conducerea instituției, pe motiv că “pregătește aprobarea unui regulament de burse care conține numeroase prevederi abuzive și discriminatorii”.

Ei se mai referă la transferul atribuțiilor din sarcina cadrelor didactice referitoare la contorizarea prezențelor studenților, în sarcina șefilor de an, precum și la posibilitatea pierderii bursei pentru întreg anul universitar, în cazul în care studentul acumulează peste 25 de absențe.

Un alt aspect criticat de studenții anonimi care au răspândit protestul pe internet este cel referitor la dreptul la muncă și la publicațiile studenților, care – spun ei – nu vor mai fi recunoscute ca activitate extrașcolară decât dacă reiese și afilierea USV la publicație.

Toate aceste modificări – concluzionează tinerii – urmau a fi discutate cu reprezentații lor, însă, la întrunirea cu acest scop, conducerea USV a prezentat modificările și a încheiat întâlnirea înainte de a avea loc o dezbatere.

Având în vedere gravitatea criticilor, am solicitat o declarație oficială din partea conducerii USV, pentru a limpezi lucrurile.

Prorectorul Gabriela Prelipcean ne-a acordat un scurt interviu, pe care l-a început prin a detalia noile principii din activitatea didactică de la Universitatea “Ștefan cel Mare”.

Bursele vor fi majorate, probabil abandonul universitar va scădea, șefii de grupe nu vor trebui să acopere alte cheltuieli, iar cadrele didactice își doresc să crească prezența la cursuri, chiar dacă pentru asta vor aplica legislația didactică mai strict.

Toate aceste proiecte se află în dezbatere publică, așa încât studenții nemulțumiți pot depune sesizări la nivelul conducerii USV.

comments

comments




Leave a Reply

avatar