full screen background image

Atac armat la o academie de poliție din Pakistan. Cel puțin 59 de persoane au murit, alte 117 sunt rănite grav

O academie de poliţie de la periferia oraşului pakistanez Quetta a fost atacată luni noaptea de mai mulţi terorişti înarmaţi, transmit agenţiile de presă internaţionale. Bilanţul incidentului nu este încă definitiv, iar cifrele furnizate de diferite surse diferă.

Potrivit unor oficialităţi guvernamentale citate de Reuters, cel puţin 59 de oameni au fost ucişi şi 117 răniţi grav în urma atacului. Cei circa 200-250 de recruţi aflaţi în academie au fost ţinuţi la un moment dat sub ameninţarea armelor de teroriştii care au tras din cel puţin cinci puncte, într-un asalt aparent bine coordonat.

După miezul nopţii, la locul incidentului s-au auzit trei explozii, a relatat presa locală. Nu se ştia dacă sunt alte victime.

Poliţia, armata şi trupe paramilitare au intervenit la academia de poliţie după 20 de minute de la declanşarea atacului, iar operaţiunea antiteroristă a durat aproximativ cinci ore, a declarat ministrul de interne.

Un general a declarat presei că din convorbirile între atacatori interceptate, pare că aceştia făceau parte din grupul militant Lashkar-e-Jhangvi, cu rădăcini în provincia Punjab.
Sursă: Agerpres

comments

comments




Leave a Reply

avatar