full screen background image

Elevii din Rădăuţi, implicaţi în campania naţională de curăţenie “Let’s Do It, Romania!”

România a demarat sâmbătă, 24 septembrie, pentru al cincilea an consecutiv, campania națională de curățenie “Let’s Do It, Romania!”, eveniment ce s-a desfășurat simultan și în Republica Moldova.

Sunt deja aproape șase ani de când a luat naștere evenimentul simbol al voluntariatului în țara noastră.

Până acum, s-au mobilizat la curățenie peste 1.200.000 de români pentru a schimba România în bine, dar și pentru a aduce în prim plan problema deșeurilor.

Este un moment important, în care România trebuie să accelereze reforma în acest sens. Viziunea voluntarilor implicați este o Românie fără deșeuri.

“Let’s Do It, România!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat la noi în țară. Inițiativa este parte din comunitatea internațională “Let’s Do It, World!”.

Elevii de la câteva școli din Rădăuți s-au alăturat campaniei “Let s Do It România” și au colectat, pentru prima dată selectiv, deșeurile din mai multe zone ale municipiului și din parcuri.

Astfel, elevii de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Popadiuc” împreună cu cadrele didactice și voluntari, au făcut curățenie în Parcul Central lângă Casa Germană, elevii Școlii ”Mihai Eminescu”, au igienizat Parcul ”Alexandru Sahia”, cei de la Colegiul ”Andronic Motrescu” s-au mobilizat și au strâns numeroși saci de gunoi din zona liceului la care învață.

A fost o campanie desfășurată cu succes, iar participanții spun că s-a stabilit un nou record local, pentru că, deși s-a ajuns la cea de a cincea ediție, cantitatea de deșeuri aruncate întâmplător nu pare să scadă. Și pentru că au constatat că o zi de curățenie pe an este departe de a rezolva problema, voluntarii rădăuțeni au hotărât să iasă la astfel de acțiuni cât mai des.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar