full screen background image

Călin Popescu Tăriceanu contestă data alegerilor parlamentare

Data de 11 decembrie este nepotrivită pentru alegeri, susţine Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului este de părere că stabilirea acestei date pentru alegerile parlamentare va duce la situaţia în care subiecte importante, precum constituirea Parlamentului şi adoptarea bugetului, vor ajunge să fie discutate într-o perioadă în care românii sunt mai mult preocupaţi “de sărbători şi de cadouri”, arată B1 TV.

Data de 11 decembrie pentru organizarea alegerilor îl nemulţumeşte profund pe şeful Senatului, care a ţinut să puncteze dezavantajele pe care le presupune o astfel de decizie.

“Data alegerilor aduce mai multe inconveniente. Democraţia participativă pe care o avem suferă, în ultima perioadă, printr-un nivel ridicat de absenteism. Cu cât mergem mai înspre iarnă , cu atât nivelul de absenteism va fi mai mare din cauza condiţiilor meteorologice. Mai există un alt considerent, cel al prevederilor legale şi constituţionale referitoare la constituirea Parlamentului şi, ulterior, alcătuirea programului şi coaliţiei de guvernare. Bănuiesc că va fi o coaliţie şi niciun partid nu va reuşi să obţină o majoritate absolută. Aşadar, o să ne trezim într-o perioadă foarte proastă, bănuiesc că între Crăciun şi Anul Nou, cu lucruri foarte importante, care necesită o analiză profundă şi nu o negociere în pripă.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Senat.

El a adăugat că luna decembrie nu este, în opinia sa, “propice pentru astfel de acţiuni politice, care ar fi trebuit să se desfăşoare într-o perioadă neafectată de sărbătorile de iarnă”.

“Trebuie să menţionez problema bugetului, care nu este o problemă simplă şi care să fie tratată cu uşurinţă. Din păcate, dezbaterea unui buget şi aprobarea lui necesită un efort serios, consistent şi care ar trebui să se petreacă în perioada lunii ianuarie, când este vacanţă parlamentară. Sigur că putem să convocăm sesiune extraordinară şi bănuiesc că aceasta va fi soluţia. Cred că ajungem la diverse formule care ies din cadrul normal numai pentru că, prin HG care s-a dat, premierul pare să încerce să facă pe plac Partidului Naţional Liberal.”, a acuzat preşedintele Senatului.

Totodată, Tăriceanu a adăugat că, în această ultimă sesiune a legislaturii 2012 – 2016, atenţia parlamentarilor va fi concentrată mai mult pe campania electorală.

Alegerile parlamentare se vor desfăşura pe data de 11 decembrie, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţă de Guvern.

comments

comments




Leave a Reply

avatar