full screen background image

Cutremur puternic în Italia

UPDATE

Un cutremur foarte puternic a avut loc în această dimineață în localitatea Amatrice din Italia, la adâncime foarte mică. Potrivit unui bilanț oficial, 60 oameni și-au pierdut viața și alți 100 au fost răniți.
Ministerul Afacerilor Externe transmite că nu sunt români printre victime sau răniți.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe richter a lovit central Italiei. Seismul a avut la ora 03.36 ora locală, în regiunea Perugia, la o adâncime de numai 10 kilometri.

În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit presei din peninsulă. Primarul oraşului Amatrice a declarat că oraşul a fost distrus. Cele mai grav lovite oraşe de cutremurul de azi dimineaţă din Italia sunt Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor italieni.

Conform autorităţilor, în prezent, se înregistreată 14 persoane decedate, însă acestea se aşteapta ca numărul victimelor să crească.

Conform Ministerului român al Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna.

În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului Bologna se va deplasa în regim de urgenţă în zonă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar