full screen background image

Nici spitalele nu sunt sigure în caz de cutremur

Un raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență arată că 75% din populația României ar avea de suferit în cazul unui cutremur de mare magnitudine, iar cel mai puternic afectat ar fi chiar Bucureștiul, mai precis cartierele Băneasa, Pantelimon și orașul Otopeni.

Pentru zonele 1 Mai, Titulescu, Floreasca şi Tei s-a calculat un risc intermediar, iar unul minor pentru cartierele Berceni, IMGB, Vitan şi Republica. De asemenea, și zona Centrului istoric ar fi grav afectată în cazul unui cutremur mare.

De parcă situația nu ar fi și așa îngrijorătoare, spitalele sunt considerate nesigure pentru a putea primi răniții în caz de catastrofă.

„Cu siguranţă cei care sunt expuşi riscului duc la vulnerabilitate în instituţie şi în capacitatea de intervenţie. Mai ales dacă acolo vorbim de garaje, de maşini de intervenţie. Dacă se prăbuşeşte în cutremur înseamnă că ai pierdut şi capacitatea de intervenţie”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, citat de Adevărul.

Pe lângă spitale, și 97 de școli sunt considerate a fi în pericol. În total, pe listele primăriei Capitalei 766 de clădiri sunt încadrate în diferite clase de risc seismic.

Tot pentru Adevărul, Arafat a dat asigurări că în cazul unui cutremur Bucureștiul va fi ajutat de forțe de intervenție din provincie și că se lucrează pentru ca această intervenție să fie una cât mai rapidă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar