full screen background image

Material lemnos transportat, fără documente legale, descoperit de jandarmi

Vineri, 5 august, în jurul orei 20.00, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Broşteni, a depistat pe raza localităţii Dârmoxa un autocamion care transporta material lemnos, fără documente legale.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că M.N., conducătorul camionului, în vârstă de 26 de ani, din localitatea Dorna Arini, judeţul Suceava, deţinea avize de însoţire pentru cantitatea de 31.62 m.c. material lemnos, iar în urma măsurătorilor efectuate de lucrătorii silvici, a rezultat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 28.12 m.c., valoarea masei lemnoase fiind de aproximativ 5600 lei.
În aceeaşi zi, jandarmii suceveni au constatat alte două cazuri de transportare a materialului lemnos, fără documente de provenienţă. Astfel, în jurul orei 02:30, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Frasin a depistat într-o benzinărie din oraşul Frasin un bărbat care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 8 m.c. lemn fag. Întrebată cu privire la provenienţa materialului lemnos, persoana în cauză, în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul în comuna Ostra, a declarat că nu deţine aviz de însoţire a masei lemnoase pe care intenţiona să o transporte în localitatea Arbore.
În jurul orei 19:30, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe Strada Mănăstirea Humorului din municipiul Gura Humorului, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Cornu Luncii, care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1.20 m.c. lemn fag, neavând asupra sa documente de provenienţă.
În ambele situaţii, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat lucrătorilor din cadrul ocoalelor silvice, urmând ca, după definitivarea verificărilor, să fie luate şi măsurile legale de sancţionare contravenţională a celor trei persoane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar