full screen background image

Legea privind finanțarea partidelor politice, modificată și completată

Legea de finanțare a partidelor politice a fost modificată și completată. Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat într-o conferință la Palatul Cotroceni că această modificare a legii survine din cauza faptului că “practic, contul de campanie al unui partid nu poate fi executat silit”, iar dacă

Al doilea lucru este legat de finanțarea partidelor politice. Aceasta conține un punct care a fost discutat în spațiul public. O nouă normă care a fost introdusă este norma care introduce o așa anumită afectațiune specială pentru conturile de campanie ale partidelor. Practic, contul de campanie al unui partid nu poate fi executat silit.

Există un fenomen întâlnit, numit migrație politică. Politicieni care părăsesc un partid și trec în altul sau politicieni care părăsesc un partid și înființează un altul. Este foarte ușor de imaginat că un creditor al unui partid migrează el, sau migrează simpatia creditorului catre un nou partid.

Al doilea lucru e Art. 8 din Constitutie care spune care e de fapt rolul unui partid. Partidele politice contribuie la definirea și exprimarea voinței politice.

Ori, dacă contul de campanie e blocat în campanie, atunci cu siguranță apare o situație care afectează semnificativ felul în care acel partid poate contribui la formarea voinței politice.Ținând cont de aceste aspecte, am considerat că norma nou introdusă e corectă, drept pentru care am promulgat legea”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar