full screen background image

Acţiune de plantare de copaci, organizată de BAFI Rădăuți

În cadrul Săptămânii “Școala Altfel”, Alexandra Gavrileț și Andra Vlăjoagă, de la BAFI Rădăuți, i-au cooptat pe copiii de la Așezământul “Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți într-o campanie de înverzire.

Astfel, într-o oră și jumătate au plantat 70 de puieți de molid, puieți care au devenit acum noii prieteni ai copiilor.

Au fost surprinse să vadă entuziasmul și energia cu care se săpau gropi, dar și atenția și iubirea cu care cei mici plantau puieții.

Deliciul exercițiului a fost botezul puieților: fiecare plantator și-a scris numele pe un cartonaș pe care l-a legat de o crenguță a puietului, iar cei mai mulți au și botezat bradul în devenire. Asta înseamnă că vor fi mai atașați de copăcelul pe care l-au plantat, îl vor vizita, uda și îngriji.

Inițiativa de împădurire locală a continuat de Ziua Pământului, cu o acțiune spontană de împădurire la Școala Generală Bogdan Vodă Rădăuți și la Colegiul Tehnic Rădăuți, unde puieții aduși de BAFI de la Pojorâta au fost plantați de cadre didactice și elevi.

Cine a trecut duminică pe aleea pietonală din centrul municipiului, a avut surpriza de a se întâlni cu reprezentanții BAFI, care le-au oferit puieți celor care au dorit să-i adopte, să-i planteze și să-i îngrijească.

Puieții au fost donați de Ocolul Silvic Pojorâta, cu ocazia campaniei “Hai la Înverzit”, desfășurată pe data de 9 aprilie.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar