full screen background image

Concursul interjudeţean “Ia din România. Simbol identitar”, la Colegiul Tehnic Rădăuți

Luni, 18 aprilie, s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic Rădăuți, Secţiunea I a concursului interjudeţean “Ia din România. Simbol identitar”, din cadrul proiectului “România mea”.

La acest proiect participă, indirect, 24 de şcoli din 14 judeţe ale ţării.

Cu participare directă, au concurat șase echipaje la secţiunea “Proiecte interculturale”: “Case populare din Bucovina”, “Întoarce-te la inocență”, “Flori de Ie”, și “Ia tradițională din Bucovina”.

ctr1

Pentru secțiunea de “Creații literare și jurnalism” și-au dat concursul elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XII-a.

În timp ce juriul a deliberat pentru participările indirecte, elevii au participat la un atelier practic de încondeiere a ouălor pascale, coordonat de prof. Oresia Leuciuc de la Colegiul Tehnic Rădăuți.

ctr2

Marți, 19 aprilie, între orele 9-30-11.30, în Sala 4 a Colegiului Tehnic Rădăuți, s-au prezentat lucrările pentru secțiunea Multimedia (scurt-metraje, spoturi publicitare, ppt-uri), iar pe holul liceului pentru s-a realizat expoziția de fotografii și desene.

ctr3

Miercuri, 20 aprilie, se va desfășura un Concurs culinar, la care vor participa elevi de la mai multe școli din municipiu, iar joi, începînd cu ora 9.00, la Casa Municipală de Cultură va avea loc un Spectacol și Festivitatea de Premiere.

Ținuta tradițională a participanțiloe este obligatorie.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar