full screen background image

Candidatul PMP la conducerea Primăriei Suceava, Marian Andronache, vrea o nouă piaţă en-gross, la intrarea dinspre Fălticeni

1     După cum au observat sucevenii, în special şoferii, la orele de vârf, traficul în municipiul Suceava se desfăşoară cu dificultate.

Potrivit candidatului PMP la conducerea Primăriei Suceava, Marian Andronache, o parte din aglomeraţia de pe şoselele urbei, se datorează amplasamentului foarte nereuşit al pieţei en-gross, situată în zona cartierului Burdujeni în apropierea gării.

În prezent, piaţa en-gross are o suprafaţă de 3.600 de mp, suprafaţă foarte mică faţă de necesarul celor care işi desfăşoară activităţile comerciale in aceea zonă.

De menţionat este faptul că în imediata apropiere sunt alte 2-3 pieţe private, a căror suprafaţă depăşeşte 7.000 mp.

Marian Andronache precizează că noua piaţă en-gross poate fi amenajată pe o suprafaţă de 30.000 mp (circa 3 ha), la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, cu racord la toate utilităţile, însemnând apă curentă, canalizare şi gaz, cu toate facilităţile pentru comercianţi, inclusiv hotel pentru cazarea acestora, toalete şi duşuri.

O altă problemă, încă nerezolvată în municipiul Suceava, se referă la construirea unei parcări pentru tiruri.

Această parcare ar fi de preferat să aibă o suprafaţă de 10.000 mp (circa 1 ha), modernă, betonată, să fie cuplată cu piaţa en-gros, astfel încât facilităţile să fie comune.

Comercianţii, care în marea lor majoritate vin din sud, pe E 85, nu vor mai fi obligaţi să tranziteze oraşul până în Burdujeni, iar şoferii camioanelor din lipsa parcărilor special amenajate sunt nevoiţi să le lase peste tot prin municipiu.

Marian Andronache se arată foarte optimist în ceea ce priveşte aceste două obiective de investiţii, precizând că se vor recupera destul de repede, fiind aducătoare de venituri: “Sunt investiţii normale, realiste, de bun simţ, absolut necesare pentru municipiul Suceava. Fiind amplasate la intrare în municipiul Suceava, accesul se va face cu uşurinţă, fiind facil atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători.”

comments

comments