full screen background image

Elevii Colegiului “Andronic Motrescu” Rădăuți, premii importante la olimpiadele școlare

colegiul andronic motrescu radauti     De mai bine de zece ani, elevii de la Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuți obțin premii importante la olimpiadele școlare, la disciplinele din aria curriculară Tehnologii. Anul acesta, numărul participanților a fost mai mare, elevii fiind impulsionați și de rezultatele obținute de colegii lor în anii anteriori.

La profilul Industrie Alimentară în anul școlar anterior eleva Nastasi Angela din clasa a XI-a a obținut premiul I la etapa națională, după ce se clasase pe primul loc la etapa județeană. Premiul al II-lea a fost obținut de eleva Rusu Savetuca, iar premiul al III-lea l-a adjudecat eleva Fâșcu Elisabeta, de la același colegiu. Acum, este rândul băieților să aducă școlii o nouă medalie. La faza județeană a limpiadei, premiul I a fost obținut de elevul Hânţar Andrei Gabriel din clasa a XI-a, care, îndrumat de doamnele profesor Juravle Maria, Muha Elena, Schipor Nicoleta, Rotar Ana și Moloci Cristina, va reprezenta județul la etapa națională.

La profilul Veterinar elevul Valach Cătălin Constantin a obținut locul întîi la faza județeană, pe locul al doilea situându-se colegul său Tcaciuc Eusebiu Gabriel, ambii din clasa a XII-a. Elevul Valach Cătălin a obținut în anul școlar anterior premiul al II-lea la etapa națională, iar acum reprezintă din nou județul la acest concurs, îndrumat de profesorii săi, familia de medici Iosub Oana și Ionel.

Așadar, Colegiul Andronic Motrescu Rădăuţi are doi elevi în clasa a XII-a care deja sunt admiși la Universitățile din Iași și Cluj, pe locuri bugetate, la Facultatea de Industrie Alimentară și la Facultatea de Medicină Veterinară: Nastasi Angela și Valach Cătălin.

Din anul școlar precedent, la acest colegiu s-au înființat clase de Filologie şi Socio-Umane și primele rezultate nu au întârziat să apară: eleva Carpov Smaranda din clasa a X-a a obținut premiul întîi la etapa pe localitate a Olimpiadei de Limba engleză și, îndrumată de doamna profesor Laurus Adia, va participa la faza județeană, iar elevul Teodorovici Daniel, îndrumat de doamna profesor Andruseac Loredana, va participa la faza județeană la Olimpiada de Istorie.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments