full screen background image

Peste 5.500 de articole stomatologice confiscate la Vama Siret

1     Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 5.000 bucăţi materiale şi instrumente folosite în stomatologie şi tehnică dentară, în valoare de peste 35.000 lei, ascunse în locul destinat roţii de rezervă al unui autoturism.

Ieri, 1 februarie, în jurul orei 13.00, s-a prezentat, în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean G. Sergiz, în vârstă de 56 de ani, conducând un autoturism marca Hyundai.

Existând suspiciuni că acesta transportă bunuri fără documente legale, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locul roţii de rezervă, 5.524 de produse (instrumente şi articole) folosite în stomatologie şi tehnică dentară, pentru care conducătorul auto nu avea niciun document de provenienţă.

Bunurile descoperite, în valoare de 35.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru instituirea, împotriva cetăţeanului ucrainean, a măsurii de interzicere a intrării în România, pe o perioadă de 5 ani.

comments

comments