full screen background image

24 de oameni, blocați în mașini de viscol

viscol-5     Codul galben de ninsori nu a rămas fără urmări.

23 de oameni au cerut ajutor pentru a fi scoşi din nămeţi în judeţul Suceava, mulţi dintre ei au fiind surprinşi de viscol în timp ce mergeau cu maşinile spre case.

Drumurile s-au blocat din cauza ninsorii abundente, astfel încât şoferii nu au mai putut înainta.

Autorităţile locale au reuşit să-i scoată dintre nămeţi după o oră şi jumătate.

Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, a declarat că persoanele care au rămas blocate în nămeți nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Ninsoarea abundentă a îngreunat drumurile din județ, în special pe DJ209 C, între localitățile Moara și Drăgoiești, DJ 208 E, între Forăști și Manolea, DJ 208 B, între Siminicea și Drumbăveni și drumul comunal 70A, între Bosanci și Cumpărătura. În aceste locații, s-a semnalat blocajul a 14 autoturisme în care se aflau 23 de persoane. Echipajele comitetelor locale pentru situații de urgență din cadrul primăriilor din zonă au intervenit cu utilaje și au deblocat toate mașinile. Intervențiile de salvare au durat între 40 de minute și o oră și jumătate. Nicio persoană nu a fost afectată și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, echipajele colegilor noștri, cu ambulanța SMURD au monitorizat traseele afectate pentru a acorda primul ajutor medical în cazul în care ar fi fost nevoie.”, a spus Găleată.

Conform Prefecturii, porţiunile de drum afectate au fost DJ 209C între localităţile Moara şi Drăgoieşti (10 autoturisme/17 persoane), DJ 208E între Forăşti şi Manolea (1 autoturism/1 persoană), DJ 208B între Siminicea şi Dumbrăveni (1 autoturism/2 persoane) şi DC 70A între Bosanci şi Cumpărătura (2 autoturisme/4 persoane).

Echipaje de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor din zonă, împreună cu Secţiile Dumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, poliţişti şi pompieri, au intervenit cu forţe şi utilaje şi au deblocat toate maşinile.
Intervenţiile de salvare au durat între 40 de minute şi 1 oră şi jumătate.

 

Tot în județul Suceava, 10 gospodării din orașul Broșteni au fost inundate din cauza unui baraj de gheață format pe un râu din localitate.

Fenomenul a fost cauzat de un baraj de gheață, care la început a afectat doar o singură gospodarie.

La fața locului au venit pompierii de la  Servicul Voluntar  Broșteni și de la  Detașamentul Vatra Dornei.

Potrivit oficialilor, inundațiile  nu au reprezentat un pericol pentru locuitorii gospodăriilor.

Tot aseară, pe râul Neagra a avut loc o creștere bruscă de nivel și debit, dar scurgerea a fost asigurată.

Momentan, în județul Suceava nu mai sunt prognozate precipitații, dar până la ora 12.00 este în vigoare un cod galben de vânt.

comments

comments