full screen background image

Reprezentanţii ISU s-au întânit cu arhitecţii, proiectanţii şi verificatorii de proiecte

DSC_8152     La sediul Inspectoratului pentru Situţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, a avut loc, miercuri, o întâlnire cu arhitecţii, proiectanţii şi verificatorii de proiecte la cerinţa esenţială de calitate „Siguranţă la foc”.

Printre scopurile întâlnirii, au fost prezentarea şi discutarea pe marginea legislaţiei nou apărute, respectiv analize şi dezbateri pe legislaţia tehnică care reglementează proiectarea şi realizarea construcţiilor cu destinaţie de cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacole şi mall-uri, în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.

Participanţii au manifestat un interes deosebit şi au fost activi la dezbatere, solicitând conducerii inspectoratului ca aceste întâlniri să fie reluate şi desfăşurate cel puţin o dată pe an.

De asemenea, vineri, 13 noiembrie, în aceeaşi locaţie, a avut loc o întâlnire între specialiştii pirotehnişti ai instituţiei şi operatorii economici autorizaţi pentru executarea jocurilor de artificii şi pentru comercializarea articolelor pirotehnice, de pe raza judeţului Suceava.

Printre obiectivele aduse în discuţie au fost noutăţile legislative în domeniul de referinţă, modalitatea şi documentaţia necesară pentru obţinerea acordurilor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă privind jocurile de artificii şi comercializarea articolelor pirotehnice, punându-se accent pe respectarea normelor de apărarea împotriva incendiilor în locaţiile unde aceştia prestează servicii.

Discuţiile au fost deschise şi s-au prezentat diferite situaţii cu care operatorii eonomici s-au confruntat de-a lungul timpului şi care s-ar fi putut transforma în tragedii.

Aceştia s-au arătat mulţumiţi de întâlnirea cu specialiştii pirotehnişti şi au apreciat acţiunea de informare preventivă, pentru a putea funcţiona în condiţii de legalitate şi de siguranţă pentru public.

comments

comments