full screen background image

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

POLITIST     Luni, la ora 11.10, în timp ce conducea autoutilitara, pe strada Mărăşti din municipiul Suceava, ajungând în vecinătatea unui magazin, un tânăr, de 28 de ani, din localitate, a tamponat faţă-spate autoturismul condus de un bărbat, de 49 de ani, localnic.

Cei doi conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pentru bărbatul de 28 de ani, și de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 49 de ani, căruia, la spital,  i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 15.16, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a depistat cu aparatul radar, pe strada Roşu, din localitate, autoturismul cu remorcă condus de un tânăr, de 20 de ani, din Republica Moldova, care circula cu viteza de 71 km/h în localitate.

În urma verificării documentelor ansamblului de vehicule, polițiștii au constatat faptul că masa maximă autorizată a autoturismului este de 3.500 de kg şi a remorcii de 2.000 de kg, iar permisul de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto.

În jurul orei 16.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe DN 17, pe raza localităţii Ilişeşti, autoturismul condus de un bărbat, de 37 de ani, din oraşul Gura Humorului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 17.37, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control, pe strada Mihai Viteazul, din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat, de 59 de ani, din oraşul Vicovu de Sus.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conduce suspendat, întrucât la data de 15 iunie i s-a întocmit dosar penal, iar acesta nu a predat permisul de conducere.

Marţi, la ora 00.25, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit, pe B-dul George Enescu din localitate, autoturismul condus de un bărbat, de 31 de ani, din oraşul Dolhasca.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a fost condus la spital, unde, în prezenţa personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments