full screen background image

Cererea de redeschidere a urmăririi penale în cazul lui Băsescu, trimisă la Judecătorie

judecator     Cererea de la instanţa supremă în care Parchetul ICCJ cere confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care un bărbat din Craiova l-a reclamat pe fostul preşedinte Traian Băsescu că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase, va fi trimisă la Judecătoria Sectorului 5.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a luat în discuţie joi această cerere, a stabilit că Judecătoria Sectorului 5 este competentă să analizeze această solicitare şi să dea o soluţie.

“Admite excepţia necompetenţei materiale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 50 Cod procedură penală stabileşte competenţa de soluţionare a cererii de redeschidere a urmăririi penale formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1305/P/2007, în favoarea Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti”, potrivit deciziei definitive a instanţei supreme.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei supreme confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, l-a reclamat pe fostul preşedinte, în 2007, pentru declaraţii privind o eventuală demisie a sa.

comments

comments