full screen background image

Mişu Negriţoiu, numit la conducerea unei instituţii UE

misu negritoiu     Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a fost numit joi preşedinte al Comitetului pentru Analize Economice şi de Piaţă din cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA), informează Mediafax.

Decizia a fost luată la reuniunea de la Paris a Consiliului Supraveghetorilor ESMA, forul de conducere al autorităţii, iar mandatul lui Negriţoiu va fi de doi ani.
Principalele linii de acţiune pe care se concentrează comitetul sunt identificarea pro-activă şi evaluarea la nivel micro-prudenţial a evoluţiilor şi potenţialelor riscuri şi vulnerabilităţi de pe pieţele financiare, alături de realizarea unor analize cost-beneficiu şi de impact privind iniţiativele de reglementare şi supraveghere a pieţelor.
“Dezvoltarea unor capacităţi de excelenţă în domeniul analizelor de piaţă şi al monitorizării evoluţiilor din sectorul financiar a devenit o cerinţă esenţială pentru exercitarea în mod eficient a rolului de supraveghere a entităţilor participante şi de protejare a consumatorilor, pe măsura provocărilor crescânde din ultimii ani”, a afirmat Negriţoiu, în comunicat.
Comitetele permanente ale ESMA sunt coordonate de reprezentanţi ai autorităţilor naţionale în Consiliul Supraveghetorilor ESMA, desemnaţi pe baza experienţei profesionale acumulate în domeniul de activitate al fiecărui comitet.
Înfiinţată în 2011, ESMA reprezintă unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiară şi cooperează cu Autoritatea Bancară Europeană şi cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale.

comments

comments