full screen background image

Codul Fiscal, adoptat cu modificări în Comisia de buget de la Cameră

camera deputatilor     Deputații din Comisia de Buget au votat, miercuri, în unanimitate, Codul Fiscal, urmând ca joi să fie votat în plen și trimis la președintele Klaus Iohannis spre promulgare. În proiectul ce va merge la votul final, a fost reintrodus un articol care prevede majorarea impozitului pe clădirile și terenurile intravilane neîngrijite.

Deputații din Comisia de Buget au reintrodus un articol în Codul Fiscal care prevede ca impozitul pe clădirile și terenurile intravilane neîngrijite să crească până la 500%, scrie evz.ro.

Acest articol se afla în forma trimisă de Guvern la Parlament în primăvară, însă parlamentarii au renunțat la articol. Reintroducerea aceste prevederi a fost făcută la solicitarea Guvernului.

Inițial articolul prevedea ca taxele majorate să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017, însă deputații din Comisia de Buget au cerut ca prevederile să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Potrivit articolului, cetățenii vor fi obligați să își refacă fațadele caselor și să curețe terenurile intravilane dacă nu vor să plătească un impozit de cinci ori mai mare. Familiile defavorizate vor fi ajutate de primării să facă aceste lucrări, ajutorul fiind stabilit de Consiliile Locale. Tot Consiliul Local va stabili și criteriile prin care clădirile și terenurile vor fi numite ca “neîngrijite”.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, proiectul legii Codului fiscal, reexaminat la solicitarea preşedintelui, acceptând amendamentele convenite de liderii politici, printre care reducerea etapizată a TVA – la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

comments

comments