full screen background image

Suceava a primit peste 8 milioane de lei, pentru lucrări la drumuri judeţene şi comunale

drumjudeteansuceava     Guvernul a decis, miercuri, printr-o Hotărâre, repartizarea sumei de 300 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale din toată ţara.

Guvernul precizează, într-un comunciat de presă, că alocările pe judeţe au fost realizate în funcţie de lungimea drumurilor și de capacitatea financiară a fiecărui județ.

“Astfel, primul criteriu urmărește repartizarea direct proporțională a banilor, în funcție de lungimea drumurilor din judeţul respectiv. Criteriul privind capacitatea financiară se aplică invers proporţional: s-au alocat sume de bani mai mari pentru județele cu o capacitate financiară redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe județe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanțelor dintre ele”, se arată în comunicat.

Judeţului Suceava i s-au repartizat 8,196 milioane de lei.

Ulterior publicării acestei Hotărâri în Monitorul Oficial, repartizarea în cadrul județelui se va face prin hotărâre a Consiliului Judeţean, după consultarea primarilor, în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor.

comments

comments