full screen background image

Procedurile de intervenţie în cazuri de urgenţe ale Ambulanţei şi SMURD ar putea fi schimbate

smurd     Procedurile de intervenţie în cazuri de urgenţe medicale ale Ambulanţei şi SMURD, la nivel naţional, ar putea fi schimbate după ce o femeie din Cluj a fost găsită moartă în casă, la cimnzi zile după ce a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

O comisie de cercetare a acestui caz îşi va începe, miercuri, activitatea, urmând să beneficieze de toate informaţiile de la STS, care gestionează numărul unic de urgenţă 112, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a declarat Dorina Duma, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, pentru Mediafax.

”Constituim o comisie de cercetare a acestui caz iar aceasta îşi va începe activitatea de miercuri, urmând să primim toate informaţiile de la STS, de la SAJ Cluj şi de la ISU Cluj. Cercetarea nu o facem pentru a găsi vinovaţi, ci şi pentru corectarea unor lucruri care nu au fost prevăzute. Procedurile, prin legislaţie, au aşa numita revizie, în funcţie de riscuri. La finalul cercetării va trebui să corectăm ceea ce nu am prevăzut la riscuri şi să schimbăm procedurile existente de intervenţie ale Ambulanţei şi SMURD, pentru a nu se mai înregistra cazuri de deces ale pacienţilor. Schimbarea procedurilor va fi la nivel naţional, nu va fi vizat doar Clujul, şi vor trebui respectate de toţi cei care participă la o activitate de intervenţie. Rezultatele cercetării ar putea duce şi la modificări legislative”, a declarat Dorina Duma.

O anchetaă a fost deschisă în czul femeii de la Cluj,  Poliţia Judeţeană cercetând cauzele decesului.

”Există, în momentul de faţă, deschisă o anchetă, care este în plină desfăşurare. Se cercetează împrejurările decesului”, a declarat reprezentantul Poliţiei Judeţene Cluj, Ştefana Moldovan.

Rezultatele necropsiei în cazul femeii vor fi cunoscute peste o lună, a anunțat directorul Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj, Marius Vartic.

Femeia decedată avea 42 de ani și era lector universitar la UBB Cluj-Napoca. Ea a fost găsită fără suflare în casă la cinci zile după ce a sunat la 112, după ce un vecin care locuia în apartamentul de deasupra a alertat Poliţia că se simte un miros specific, iar poliţiştii au chemat pompierii.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj investighează modul de intervenţie al echipajului care a ajuns la femeie.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza