Pe o importantă arteră de circulaţie din municipiul Suceava au început lucrările de modernizare.
Este vorba despre strada Traian Vuia, de la intersecţia cu Calea Unirii, continuând pe străzile Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica, până la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi.
Amănunte despre această lucrare a prezentat, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM, viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei.
Doroftei: “Străzile amintită sunt, alături de bd. George Enescu, de str. Universităţii, unele dintre arterele importante, care preiau o parte din volumul de trafic zilnic pe care-l avem, indiferent că e o zi de lucuru obişnuită sau o zi de sărbătoare. Evident, disconfortul şi neplăcerile cauzate de această intervenţie vor face parte din cotidian, dar va trebui să suportăm cu stoicism. Ştim că nu e deloc confortabil şi facem mereu apel, încercăm, în limita posibilităţilor, să impunem un ritm mai alert, să impunem o viteză mai mare de reacţie în ceea ce priveşte lucrările. Vorbim despre discuţii amiabile, pentru că eu cred că asta ar trebui să ne reprezinte pe toţi, un comportament echilibrat, pentru a obţine maximum de rezultate cu resursele pe care le avem. Resurse care ştim clar că sunt limitate, ca forţă de muncă, uneori şi ca utilaje, e suficient să ne uităm în teren.”
La viitoarele lucări care vor avea loc în municipiul Suceava, Primăria vrea să impună constructorilor, prin caietul de sarcini, un program prelungit de muncă.
Viceprimarul Doroftei a declarat că în municipiul reşedinţă de judeţ există foarte multe lucrări de infrastructură unde ar fi fost bine să se lucreze 12 ore pe zi.
Doroftei: “Din discuţiile cu colegii din Consiliul Local şi cu viceprimarul Harşovschi, împreună cu care mă deplasez în diverse locuri, se desprinde foarte clar, ca şi necesitate, ca la următoarele lucrări, următoarele caiete de sarcini, următoarele licitaţii, acolo unde există posibilitatea, să impunem, prin caietul de sarcini, asumarea de către contractor, de către cel care va presta acel serviciu, a unui program prelungit de muncă. Pentru că, din păcate, până acum, a fost scăpat din vedere acest amănunt. Şi, iată că sunt zone de infrastructură unde ne-ar fi prins foarte bine să se lucreze 12 ore pe zi.”
Ovidiu Doroftei a promis că autorităţile vor acţiona mai ferm pe străzi recent reabilitate, cum ar fi bd. George Enescu sau str. Universităţii, cu referire la parcările ilegale care continuă să fie făcute în aceste zone.
Doroftei: “Discutăm ca pe aceste străzi să intervenim mult mai ferm şi să beneficiem de ceea ce, spunem noi, am realizat. Avem nişte staţii de autobuz pe care, în mod absolut obligatoriu, ni le dorim să fie eliberate de orice fel de oprire sau staţionare. Staţiile mijloacelor de transport în comun trebuie să fie libere şi să fie respectată legea. Pe de altă parte, s-a obţinut şi un alt beneficiu, acea sistematizare pentru locuri de parcare. Ei bine, şi această facilitate trebuie folosită ca atare. Discutăm şi posibilitatea de a exploata aceste locuri la fel cum facem şi în parcările subterane, unde timp de 5 ani de la darea în folosinţă, nu pot fi puse anumite taxe. Dar, pentru a ne obişnui să respectăm nişte reguli, am pus acel program – după 12 ore, trebuie să scoţi maşina, să îţi reînoieşti bonul ş.a.m.d. La fel, avem în vedere şi cu parcările supraterane de pe cele două artere. Deocamdată, discutăm despre elaborarea unui regulament, astfel încât să nu avem în parcări doar maşini expuse către vânzare.”