full screen background image

FMI vine miercuri în România

fmi     O misiune tehnică a Fondului Monetar Internațional (FMI) va sosi miercuri în România, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) fiind una dintre instituțiile care urmează să fie vizitate de experții Fondului.

România trebuie să profite de perioada rămasă până în septembrie pentru a îndeplini cât mai multe angajamente asumate cu partenerii internaționali și a făcut acest lucru. Dau un singur exemplu, care a creat anumite costuri în rândul populației: prețul la gaze. Guvernul României își respectă angajamentele. A luat decizia de creștere a prețului la gaze la 1 iulie exact așa cum era asumat în calendarul asumat în fața Comisiei Europene”, a subliniat Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.
Actualul program de asistență financiară UE în ceea ce privește balanța de plăți, convenit în mod oficial în octombrie 2013, se desfășoară în paralel cu un acord stand-by cu FMI. Programul a fost de tip preventiv și nu au avut loc trageri de fonduri.

Programul a oferit sprijin pentru România în vederea consolidării stabilității macroeconomice, fiscale și financiare și îmbunătățirii potențialului de creștere și de rezistență al economiei. În plus, un accent puternic a fost pus pe consolidarea capacității administrative, reforma administrației fiscale, îmbunătățirea managementului finanțelor publice și a guvernanței și restructurarea companiilor de stat.

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza