full screen background image

Programul “Zilelor Municipiului Rădăuți″, 2 – 5 iulie 2015

Viva News zile rad 15     Manifestările prilejuite de Zilele Municipiului 2015, vor începe, la Rădăuți, în ziua de 2 iulie, când, la ora 14.00, va avea loc la Casa de Cultură, primirea grupurilor participante la Festivalul “Arcanul”, ediția a 24-a.

Pentru vineri, 3 iulie, la ora 10.00, este programată, în sala de ședințe a Bibliotecii Municipale, întâlnirea conducătorilor celor 15 ansambluri artistice cu reprezentanții municipiului Rădăuți și cu alte persoane marcante ale localității.

La ora 12.00, la Galeriile de Artă va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artistului Ilie Boca, iar începând cu ora 12.30, oaspeții străini vor vizita Muzeul Etnografic “Samoil și Eugenia Ioneț” din localitate.

În parcul central al municipiului, va fi amplasat un târg de antichități, organizat în colaborare cu Asociația “Umania”, târg ce va fi vizitat de la ora 13.00.

La masa festivă sunt invitați toți cei care participă la evenimente, la ora 13.30, la restaurantul Antique.

Prima competiție sportivă, fotbal juniori, se va desfășura pe Stadionul Municipal, la ora 15.00.

“Parada cântecului, dansului și portului popular”, cu formațiile participante la Festivalul “Arcanul”, va pleca, la ora 18.00, de la Casa de Cultură, către intersecția de la muzeu, cu oprire la scena din parcarea centrală.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc la ora 19.30, cu un recital de muzică populară susținut de Dana Dăncilă și Andreea Chisăliță, după care formațiile participante la festival vor susține un program artistic.

Spectacolul va fi prezentat, în toate cele patru seri, de Ionela Popescu – Șerban.

Pentru ziua de sâmbătă, 4 iulie, sunt programate mai multe competiții sportive – campionat de lupte greco-romane juniori, streetball și un campionat de fotbal juniori, totul începând cu ora 9.00.

La ora 17.00, vor începe manifestările prilejuite de Festivalul “Arcanul”, formațiile participante din străinătate evoluând pe scenă, iar pentru ora 21.00 este programat un super concert disco susținut de Crush și Alexandra Ungureanu, DJ Sava și Mișa și What s Up.

Duminică, 5 iulie, în ultima zi de spectacol, parada cântecului, dansului și portului popular a formațiilor participante va pleca din fața Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” și se va îndrepta spre scenă, iar la ora 14.00 va avea loc festivitatea de închidere a festivalului “Arcanul”.

Recitaluri de muzică populară vor susține, începând cu ora 16.00, Ionela Popescu – Șerban, Adriana Bucevschi și Marius Zgâianu.

Spectacolul de muzică ușoară, de încheiere a Zilelor Municipiului, va fi susținut, începând cu ora 21.00, de Gabriel Kisczuk & Cross Medio, apoi de trupa Holograf.

La final, cei prezenți vor putea admira un foc de artificii.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments