full screen background image

Consilier local din Vatra Dornei, găsit incompatibil de ANI

FILARET-MIRCEA RUSU     Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către FILARET-MIRCEA RUSU, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei.

ANI spune că Rusu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, la data de 28 iulie 2010, S.C. CONFLUENȚE DORNENE MEDIA S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat) a încheiat cu Primăria Municipiului Vatra Dornei (instituție în cadrul căreia a deținut calitatea de viceprimar, respectiv, consilier local) un contract de publicitate, precum și un act adițional în valoare totală de 25.500 de lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

comments

comments