full screen background image

Ministrul Finanțelor vrea să schimbe modalitatea de câștig la loteria bonurilor fiscale

Eugen Teodorovici     Ministerul Finanțelor Eugen Teodorovici vrea să schimbe modalitatea de câștig la loteria bonurilor fiscale deoarece câștigătorii sunt prea mulți, iar sumele încasate prea mici, informează ziare.com.

Intenția sa vine în contextul în care la prima extragere la loteria bonurilor aproximativ 10.000 de oameni au depus un bon câștigător, suma ajungând sub 100 de lei pentru fiecare.

Ministrul de Finanțe dorește ca până la următoare extragere, care are loc în luna iunie, să modifice modul în care funcționează Loteria bonurilor fiscale, astfel încât participanții să câștige mai mulți bani.

“Mă gândesc la numărul sau la seria bonului fiscal. Și bonurile fiscale cuprinse în acel interval să fie declarate câștigătoare. Un alt mecanism. Important e că vreau să țintesc câștiguri mai mari pentru cei care vin să depună acel bon fiscal”, a explicat demnitarul.

Mai mult, el a mai precizat că o altă abordare a loteriei trebuie să se orienteze către zonele cu evaziune fiscală ridicată. Acesta a adăugat că noua perspectivă  ar trebui să intre în vigoare cel târziu în luna iulie.

“Cum ar fi legume, partea de bauturi alcoolice, pentru ca aici sunt unele dintre zonele principale cu evaziune fiscala ridicata”, a declarat ministrul.

comments

comments