full screen background image

Cel puțin 85 de angajatori vor fi prezenţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

bursa 1209     Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava organizează vineri, 24 aprilie, începând cu ora 10, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul are loc simultan în localitățile Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Cimpulung Moldovenesc.

Din cifrele pe care le deține Agenţia până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 436 de locuri vacante la nivelul județului, din care 227 de posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 54 la Fălticeni, 114 la Rădăuți și 41 la Cîmpulung Moldovenesc.

Vor fi prezenți cel puțin 85 de angajatori, 35 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 12 la bursa din Fălticeni, 19 la bursa din Rădăuți și 19 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

Sunt disponibile un numar de 203  locuri vacante în Germania, Malta, Franța și Suedia.

Director Executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, precizează că, la nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, cele mai solicitate meserii sunt confecționerii de îmbrăcăminte, tâmplarii, dulgherii și șoferii, un număr important de posturi vacante solicitând și  calificările precum asistent relații publice și comunicare (în limba italiană), lucrător comercial, electrician sau bucătar.

Dintre cele mai căutate specializări cu studii superioare rămân, în continuare, inginerii și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 28 de posturi, până în prezent.

comments

comments