Cu ocazia Sărbătorilor pascale, pentru siguranţa sanitar-veterinară a populaţiei şi eliminarea factorilor de risc, în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a fost aprobat şi aplicat un plan de măsuri de supraveghere şi control privind modul de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor specifice, precizează directorul executiv, Laurenţiu Postolache.
Astfel, până pe 13 aprilie 2015, DSVSA a stabilit a fost un program de lucru în care au fost antrenate echipe de control constituite din inspectori de specialitate numiţi prin decizie emisă de către şeful DSVSA Suceava.
Programul a asigurat, în această perioadă, permanenţa la nivelul instituţiei, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
“Urmează etapa a doua, care vizează intervalul 23-30 aprilie 2015, când se vor efectua controale în unităţile de alimentaţie publică, de tip restaurant, fast-food, cantină, laboratoare cofetărie, patiserie, pensiune turistică, tabere de copii, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unităţi de alimentaţie publică cu caracter sezonier şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară, se servesc şi se comercializează alimente specifice perioadei 1 Mai”, a declarat Laurenţiu Postolache.