Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava derulează controale care vizează condiţiile de vânzare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale.
Inspectorii suceveni și-au intensificat verificările agenţilor economici şi persoanelor fizice care vând aceste produse în spaţii închise.
Aplicarea mărcii de sănătate pe carcasele de miel se face numai după efectuarea examinării de către medicul veterinar a locului special amenajat pentru sacrificarea animalelor.
În ceea ce priveşte ouăle, transportul acestora se face numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar vânzarea lor în soare este interzisă cu desăvîrşire.
De asemenea, este interzisă comercializarea ouălor cu coaja crapată sau lovită.
În pieţele din judeţ mai este controlată şi calitatea laptelui crud, producătorii fiind obligaţi să deţină fişe de sanătate pentru vaci.
Brânzeturile vor fi ţinute numai în recipiente confecţionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat.